DIGITALE TELEVISIE INFORMATIE
digitenne
homepage
nieuws
informatie
aanbieders
decoders
kanalen
postcodecheck
contact
nieuwsbrief
tvhome
wanadoo

persberichten

casema

nieuwsbericht digitale televisie
19-04-2011

OPTA: Nederland massaal digitaal
2010 is voor het eerst het merendeel van de vaste telefoon- en kabeltelevisie-aansluitingen digitaal. 50,8% van de vaste bellers belt via een digitale lijn en 55% van de huishoudens die via de kabel televisie kijken, heeft digitale televisie. Daarmee heeft digitaal het definitief gewonnen van analoog. Deze ontwikkelingen constateert OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, in haar marktmonitor 2010. De marktmonitor is een vast onderdeel van OPTA's jaarverslag dat de toezichthouder vandaag publiceert. Uit het jaarverslag over 2010 blijkt dat OPTA 15 boetes met een totale waarde van bijna 12,7 miljoen euro en negen lasten onder dwangsom heeft opgelegd. In 2010 is OPTA voor 87% door marktpartijen gefinancierd. Van de 18,3 miljoen euro begroot, heeft OPTA dankzij een continue focus op efficiŽntie uiteindelijk 16,6 miljoen euro daadwerkelijk uitgegeven.

Het aantal consumenten dat digitale televisie via de kabel afneemt is in 2010 groter dan het aantal consumenten dat alleen analoge televisie via de kabel heeft (55% vs. 45%). Naast kabeltelevisie, zijn er ook (digitale) alternatieven zoals IPTV via glasvezel of DSL, satelliet en Digitenne. Het percentage consumenten dat via zo'n alternatief televisie kijkt, is gestegen van 24% medio 2009 naar 28% in september 2010.
Digitale televisie groeit al enkele jaren met zo'n 10 procent per jaar. In september 2010 heeft 65% van de consumenten digitale televisie en nog maar een derde van alle consumenten alleen een analoog televisieabonnement.Bron: Persbericht OPTA

< Terug naar nieuwsoverzicht

upc
© copyright VERGELIJKDIGITV.NL - contact - Webdesign: Omnisite Webservices