DIGITALE TELEVISIE INFORMATIE
digitenne
homepage
nieuws
informatie
aanbieders
decoders
kanalen
postcodecheck
contact
nieuwsbrief
tvhome
wanadoo

persberichten

casema

nieuwsbericht digitale televisie
05-04-2011

Twee derde van huishoudens ontvangt digitale televisie
De groei van het aantal digitale huishoudens houdt aan met 3,4 % groei in het laatste kwartaal van 2010. Daarmee heeft nu meer dan twee derde van de Nederlandse televisiekijkers de beschikking over digitale televisie. Dat staat in de vijftiende editie van de kwartaalmonitor Digitale televisie van het Ketenoverleg Digitale Televisie.

Aan het eind van 2010 was de penetratie van digitale televisie opgelopen tot bijna drie kwart van het aantal huishoudens. Gemeten naar het totaal aantal videoklanten lag de penetratie op 67% van alle abonnementen. Hiervan is meer dan de helft aangesloten via een kabelexploitant en meer dan een kwart via internet.

De verkoop van platte schermen bleef net onder de twee miljoen exemplaren steken, zoals verwacht. De in 2009 ingezette introductie van schermen met LED techniek zet in 2010 versneld door tot bijna een kwart van de verkochte toestellen. In 2011 zal al meer dan de helft van de verkochte LCD-toestellen de LED techniek hebben. De LED toestellen en 3D verkopen zorgden samen voor een groter aandeel van toestellen groter dan 40 inch. De verkopen van toestellen volgens de FullHD norm blijft intussen iets achter bij de verwachtingen, maar is nog steeds 70 procent van het totaal van de verkopen in 2010.

De Monitor Digitale Televisie wordt ieder kwartaal uitgebracht door het Ketenoverleg Digitale TV, een samenwerkingsverband van producenten, omroepen (publiek en commercieel), AVFacilitaire industrie en distributiepartijen en is ontstaan na aanleiding van een initiatief van iMMovator Cross Media Network. De Monitor Digitale Televisie is opgezet in samenwerking met GfK Retail & Marketing uit Amstelveen. De inhoudelijke redactie wordt gevoerd door iMMovator Cross Media Network. Via deze monitor publiceert de Expertgroep periodiek belangrijke ontwikkelingen rond de acceptatie van digitale televisie in Nederland.Bron: Persbericht iMMovator

< Terug naar nieuwsoverzicht

upc
© copyright VERGELIJKDIGITV.NL - contact - Webdesign: Omnisite Webservices