DIGITALE TELEVISIE INFORMATIE
digitenne
homepage
nieuws
informatie
aanbieders
decoders
kanalen
postcodecheck
contact
nieuwsbrief
tvhome
wanadoo

persberichten

casema

nieuwsbericht digitale televisie
24-03-2011

Aantal ASTRA-satelliethuishoudens in Benelux passeert 1 miljoen grens
In 2010 is het totaal aantal ASTRA-satelliethuishoudens in de Benelux de grens van 1 miljoen overschreden. Daarnaast is het bereik van ASTRA 23.5 graden Oost in 2010 met meer dan 200.000 huishoudens toegenomen naar in totaal 740.000, een recordgroei van bijna 40%.

Genoemde cijfers zijn de uitkomst van de ASTRA Satellite Monitors, een marktonderzoek dat jaarlijks in meer dan 35 Europese landen plaatsvindt. Voor Nederland is het onderzoek uitgevoerd door TNS NIPO.

In Nederland liggen de ASTRA 23.5 graden Oost bereikcijfers nog hoger dan het Benelux-gemiddelde: 80% van de Nederlandse ASTRA-satelliethuishoudens is inmiddels in staat programma's via de ASTRA 23.5 graden Oost positie te ontvangen.

De snelle groei van het bereik van ASTRA 23.5 graden Oost over de afgelopen jaren is met name te danken aan de komst van de regionale publieke zenders en een snel toenemend aantal HD-zenders via CanalDigitaal.

Met circa 30 voor Nederland beschikbare HD-zenders is ASTRA het grootste en snelst groeiende HDTV-platform van Nederland. De populariteit van satellietontvangst voor HDTV wordt door een andere uitkomst van het onderzoek bevestigd: ruim een derde van alle ASTRA-satelliethuishoudens beschikt over HDTV-ontvangst. In vergelijking met overige infrastructuren heeft de satelliet daarmee veruit het hoogste percentage HDTV-kijkers.

Bill Wijdeveld, algemeen directeur ASTRA Benelux: "In de afgelopen jaren heeft ASTRA 23.5 graden Oost zich definitief gevestigd als belangrijkste groeipositie voor HDTV en 3DTV en de laatste bereikcijfers zijn daarvan een duidelijke bevestiging. Het is ook het resultaat van een uitstekende samenwerking van alle betrokken marktpartijen: regionale omroepen, CanalDigitaal, omroepen, ASTRA en de satellietvakhandel."

Volgens de uitkomsten van de ASTRA Satellite Monitors waren er eind 2010 in heel Europa 135 miljoen huishoudens die programma's via ASTRA konden ontvangen, waarvan 58 miljoen via een individuele of gedeelde schotelantenne.Bron: Persbericht ASTRA

< Terug naar nieuwsoverzicht

upc
© copyright VERGELIJKDIGITV.NL - contact - Webdesign: Omnisite Webservices